Find de fedeste klatregreb til dit hjem

Klatretove og Klatregreb er en god måde at få dit barn til at være aktivt og forbedre sin koordination. Før du køber klatretove og begynder at bygge en fed klatrevæg, skal kan du med fordel læse videre her for nogle gode, enkle tips til dit klatregreb.

Sæt ikke klatregreb højere end 250 cm. Vær sikker på, hvilken type væg du monterer grebene på – vælg mellem greb til en murstens-/betonvæg eller til en træplade. Placér/arranger grebene, så de passer til barnets alder og størrelse. Klatregreb kan bruges af børn fra 2 år. Især for de yngste er det vigtigt med et blødt underlag. Hvis du monterer grebene på et hårdt underlag som beton, skal du sørge for, at der er tilstrækkelig polstring under dem, så du kan bruge dem til dine klatregreb.

Find rundt i forskellige klatregreb

Slopers er store klatresnore, som skal gribes med åben håndflade. Der er ingen lommer eller fordybninger, som fingrene kan gribe fat i, så de kan være sværere at holde fast i end andre typer klatregreb. Slopers bruges ofte som træningsgreb til klatring, fordi de kræver en høj grad af grebsstyrke og fingerbevægelighed. De bruges også nogle gange som klatreruter for erfarne klatrere, der søger en udfordring.

Crimps er små, velcro-lignende klatregreb, der bruges til at fastgøre lommeklatrerreb til en række forskellige overflader. De er typisk fremstillet af metal eller plast og har forskellige former og størrelser. Crimps kaldes også nogle gange for karabinhager, selv om de teknisk set ikke er det samme. Karabinhager er beregnet til brug med større reb og kan åbnes og lukkes med én hånd. Crimps skal derimod åbnes og lukkes med to hænder.

Crimps bruges typisk til at fastgøre lommeklatrereb til vægge, træer eller andre genstande. De kan også bruges til at skabe løkker eller “lærkehoveder” i rebet, som kan bruges til at binde knuder eller fastgøre andre genstande i dit klatregreb.

Klatregreb kan styrke dine hænder

Klatregreb er en positiv og gavnlig måde at styrke fingermuskler og sener samt muskler og knogler i overkroppen og armene på. Det er dog muligt at overanstrenge muskler og sener ved at presse sig selv ud over sine grænser, hvilket kan føre til ledskader. Til børn og nye klatrere anbefales det, at man bruger greb, hvor der er plads nok til fem fingre, f.eks. kander, store kanter eller broer. Der findes også forskellige klatrereb, hvoraf nogle ikke anbefales til nybegyndere. Med alt dette i tankerne kan klatring være en fantastisk aktivitet for folk i alle aldre og på alle erfaringsniveauer!